De voordelen van roestvrij stalen sieraden, check ze hier!

blog stainless steel oorbellen studs en hangers shop je bij handmade by sjiek

De voordelen van roestvrij stalen sieraden.

In de Handmade by Sjiek shop vind je veel dames sieraden van stainless steel, waaronder (kralen) armbanden en oorbellen. Stainless steel is ook bekend onder de naam roestvrij staal of de afkorting RVS. Dit metaal wordt veel gebruikt voor sieraden, en daar wordt ik blij van! Dit materiaal kent namelijk vele voordelen. Welke? Lees dan vooral even verder. 

Allereerst beginnen we met de kleur. RVS sieraden hebben een mooie kleur zilver, en is daardoor ideaal te combineren met je andere sieraden. Op die manier kun je altijd een happy arm candy of happy ear candy creëren, matchen doet het altijd. En daar houden we van bij Handmade by Sjiek!
Verder staat stainless steel erom bekend dat het allergie vrij is en dat het een kleurvast materiaal is.

Maar… om toch zo lang mogelijk te kunnen genieten van je sieraden, is het slim om op te letten met bijvoorbeeld het sprayen van parfum, bij het gebruik van bodylotion en ook is het beter om je sieraden even af te doen als je een duik in het zwemband wilt nemen ivm het chloor. Dit zorgt namelijk voor een langere levensduur van je sieraden.

Daarnaast is rvs zeer duurzaam, dat komt omdat het kleurvast is, en ook omdat het een sterk materiaal is. Wist je al dat het zelfs sterker is dan zilver en goud?! En last but not least, stainless steel sieraden zijn ook erg betaalbaar. Win-win!

 

stainless steel sieraden, van dames armbanden tot rvs oorbellen, shop je bij handmade by sjiek

Stainless steel sieraden, van armbanden tot oorbellen. 

In de shop vind je een collectie stainless steel sieraden zoals armbanden en oorbellen. De rvs armbanden zijn er in de zogenoemde bangle en slaven armbanden. Deze armbanden zie je in de shop veel terug bij de armbanden sets voor dames maar zijn ook als losse armbanden verkrijgbaar. 

Daarnaast hebben we ook de oorbellen, hierin vind je ook diverse modellen terug, de hangers oftewel creol oorbellen en de zogenoemde stud of knopjes oorbellen. Fijne, kleine oorknopjes die zorgen voor een happy earcandy.

 

Wat is nu het verschil tussen zilver, roestvrij staal, dq metaal en metalen sieraden? 

Bovenstaande (zilver, rvs, dq-metaal en metaal) zijn wel de meest bekende materialen waarvan sieraden gemaakt worden. De zilveren sieraden zijn ook bekend als 925 sterling zilver. In het zilver zie je een markering staan waaraan je kunt zien dat je een zilver item te pakken hebt. Deze vallen ook direct in de iets hogere prijsklasse. Een nadeel van zilver is dat het kan verkleuren door blootstelling aan weersinvloeden en dat het kan reageren op de ph waarde van je huid. Maar daarvoor is een zilverpoetsdoek weer ideaal! Als je deze even over je sieraden heen haalt blinken je sieraden weer als nieuw! Een enkele keer vind je een zilver sieraad terug komen in de shop, dit zal dan altijd bij het item vermeld staan. Maar hoofdzakelijk zien we stainless steel en dq-metaal terugkomen. Wat dq-metaal is leg ik je hieronder uit. 


Ook de term dq-metaal zien we vaak voorbij komen, en ook vind je deze terug in de shop. De karabijn sluitingen van de wikkelarmbanden worden hiervan gemaakt. De afkorting dq staat voor Designers Quality en staat voor een keurmerk welke staat voor hoogstaande Europese kwaliteit. Hiermee heb je ook meteen een metaal te pakken welke 100% nikkelvrij is, dus ideaal als je een nikkel allergie hebt. Het basis metaal waarvan het sieraad gemaakt is krijgt een laagje van echt zilver of goud, en daardoor blijft de kleur ook lang erg mooi. Dit laagje zilver is wel kwetsbaarder en minder kleurvast dan bij bijvoorbeeld de sieraden van stainless steel. 

 

 

 

In een lagere prijsklasse heb je de plated metalen sieraden. Deze vind je niet terug in de shop maar vind ik wel belangrijk om even te benoemen, en om de verschillen met de andere metalen te laten zien. De basis van deze sieraden is koper. Dit wordt enkel gekleurd en dit zorgt meteen voor een groot verschil met het hierboven genoemde DQ metaal. Zoals je vast wel weet, slijt het laagje van deze metalen sieraden daarentegen vrij snel door het dragen. En daarnaast is het erg gevoel voor parfum en water. Zodra het laagje zilver wordt aangetast, komt er een laagje metaal tevoorschijn wat bruin en groen kan kleuren. 

 

Kort samengevat: in de Handmade by Sjiek shop vind je sieraden gemaakt van stainless steel en sieraden van dq-metaal. Kijk bij de omschrijving van je favo item over meer informatie waar deze van gemaakt is.  

  |  

Meer posts

Laat hier je reactie achter

Alle blog opmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd