Een kijkje achter de schermen bij Handmade by Sjiek!


Kijkje achter de schermen bij Handmade by Sjiek!

14-01-2018

Mijn tweede blog alweer. Waar ga ik beginnen..? Zoveel te vertellen, zoveel te laten zien.. Maar allereest wil ik jullie bedanken dat jullie hier aan het lezen zijn ? En ook voor de vele leuke reacties die ik heb gekregen op mijn eerste blog. Ik moet wel even eerlijk bekennen dat ik het wel een klein beetje spannend vond; wat ga ik schrijven en wie gaat het allemaal lezen.. Maar eej, dat is zo’n bruggetje die je even over moet, i did it! Dus hier komt blog numero twee..

Het onderwerp van deze blog is een weekje achter de schermen bij Handmade by Sjiek!

Maandag: overdag heb ik de hele dag ‘voor de baas’ mogen werken.
Ik heb het geluk dat ik Sjiek kan combineren met het werken in de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Toen ik thuis kwam dacht ik dat ik wel eens even langs de groothandel kon gaan. Want ik had echt (ja echt!) nieuwe kralenarmbandjes nodig. Dus vroem vroem, op naar de groothandel. Als ik daar rond loop voel ik me soms echt zo’n kindje in een hele grote snoepwinkel. Allemaal super leuke, mooie toffe dingen. Maar ik heb me netjes aan mijn lijstje gehouden ?


Dinsdag: Vandaag ben ik begonnen met het invullen van mijn weekplanning in mijn nieuwe planboek. Laatst heb ik een heel fijn planboek gekocht bij Vormgevoel. Ideaal! Lekker groot, veel ruimte om in te schrijven, ook voldoende plek voor mijn notities zodat ik al mijn gedachtes kwijt kan. Voor degene die me een beetje kennen weten dat er soms veel zijn ? Ook zal ik eens een tekening toevoegen van hoe mijn dag er (soms) 
uit kan zien. Laatst kwam ik deze tegen op facebook. Terug vinden lukte me niet meer, dus ik heb hm even uit mijn hoofd nagetekend en even wat dingetjes toegevoegd. Soms wil ik zzzoo veel, en het liefste in zo’n kort mogelijk tijdsbestek, en tja, een uur duurt een uur, langer maken lukt me nog steeds niet..
Verder nog aan de gang gegaan met adverteren op Facebook! En ’s middags weer gewerkt op de bso.


dag planning tekening

 

Woensdag: Tijd om foto’s te gaan bewerken! De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het maken van een nieuwe armbandenset-collectie. Deze is klaar! Ook de foto’s zijn klaar, alleen nog ‘even’ bewerken.

Verder nog gewerkt aan de Sequel. Dit is de cursus waar ik mee bezig ben om alles uit de shop te gaan halen wat erin zit. Dit vind vooral achter de schermen plaats (social media, seo, linkbuilding.. en zo verder ;)). Deze week was de opdracht “Uit je comfort zone”. Benader een aantal shops om te vragen wat hun van je site vinden. Ssssspppannnend! Wel een hele leuke opdracht om te mogen doen, en eentje die ik anders ook echt nooit gedaan zou hebben.. Nu wachten op antwoord. En ik ben wel een klein beetje #heelnieuwsgierig aangelegd, ik ben benieuwd!

Donderdag: ’s morgens een webinar gevolgd over instagram. Eindconclusie; leuk verteld, maar geen nieuwe info.. Jammer maar helaas, nu weer gaan met die banaan.

Tijd voor het volgende item in mijn planbook; de nieuwe collectie online zetten. Hopla, even diep de pen in, want er mogen product teksten geschreven worden. Een paar uurtjes later staan ze online en knal ik het nieuws op de social media.
Ook ga ik alvast een opzet maken voor het blog wat jullie nu aan het lezen zijn. Om drie uur mag ik weer gaan werken ‘bij de kindjes’. ’s Avonds is er een gezellige en leuke inloopavond. Armbanden, tassen en portemonnees zijn er bekeken en een aantal zijn ook verhuisd naar een nieuwe eigenaar.

Vrijdag: Vandaag een dagje geen sjiek; eerst ‘even’ werken (voorschoolse opvang), sporten (boksen bij Energetic Trainingen), douche, eten en weer door naar de Bso. ?‍♀️?

Zaterdag: Eerst even een ronde sporten en daarna stonden er nog een aantal dingen op de planning.. Maar dit brein ging weer even anders dan gepland was in mijn boekje.. Dus de afbeelding die bij de dinsdag staat klopt helemaal haha. De planning heb ik opzij gegooid en ben eerst mijn homepage onder handen gaan nemen.. Foto’s uitgezocht, photoshop opgestart en proberen proberen proberen. Photoshop en ik zijn nog niet altijd de beste vriendjes, maar we leren elkaar wel steeds beter kennen.. Uiteindelijk is het gelukt en blij met het resultaat, yes!

Daardoor schuiven de dingen die ik vandaag had staan wel naar morgen.. Maar eej, een hele vrije zondag, dus dat komt goed ? Vandaag tussendoor nog wel even een nieuwe advertentie opgezet voor Facebook. Wie weet heb je deze al voorbij zien komen?

Zondag: Vandaag was de planning eigenlijk leeg, maar zoals je al gelezen hebt bij de zaterdag is de rustdag van vandaag geschrapt. Een korte opsomming; boekhouding,  linkbuilding, social media berichten inplannen, en dat zijn er heul veul! Het is goed voor je bereik om 4x per dag een bericht op Facebook te zetten is me verteld, en eej, dat gaan we dan ‘gewoon even’ testen. Maar 5% van je volgers ziet namelijk een bericht voorbij komen. Hoor jij toevallig net bij degene die een bericht iets vaker zien, leuk, gezellig! En I’m sorry als je gek van me wordt ? 


Dit is een korte samenvatting van de afgelopen week. In totaal zijn we dan toch zo’n 27uurtjes Sjiek verder.

Heel veel tekst (om precies te zijn 942 woorden. Maak je geen zorgen, ik heb ze niet geteld haha, onderaan in mijn werk-documentje staat gewoon een tellertje) Hopelijk vonden jullie het wederom weer leuk om te lezen. Je kunt hier (helaas) geen berichtje achterlaten, maar je mag me altijd mailen! info@handmadebysjiek.nl ? Ik ga brainstormen voor een volgend blog. Mocht je ideeën hebben, let me know!

Fijne dag allemaal! ??

 

Let's rock this day!Liefs Marij

 


inschrijven als member van sjiek

Meer berichten

0 opmerkingen

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd