Je armband maat meten, hoe doe je dit?

Je armband maat meten, hoe doe je dit?


Jaaa super leuke armband! Die wil ik! Maar.. Hoe zit dat nu met de maat? Past deze wikkelarmband mij? Hoe kan ik dit nu het beste meten?

Online shoppen is heel erg leuk, en handig. Maar qua maat is het soms even zoeken. Ik ga je helpen! Standaard werk ik met armbanden die geschikt zijn voor een polsmaat van 17 centimeter, dit is namelijk de gemiddelde polsomtrek van dames. 

 

Hoe meet ik nu mijn polsmaat voor die ene leuke (wikkel)armband?

De polsmaat kun je meten door een flexibel meetlint om je pols te draaien. De fijnste plek om dit te meten is door het meetlint onder het knokkeltje op je pols te houden.  Lees het aantal centimeters af. Wat hierbij belangrijk is dat je ervoor dat het meetlint aansluit, maar dat het niet te strak zit. 

 

Het meten van je polsmaat, hoe doe je dit? Check het antwoord bij Handmade by Sjiek, de online armbanden shop

 

 

Heb je een polsmaat van bijvoorbeeld 16 centimeter, en vind je het niet erg als de armband iets losser zit? Dan kun je deze gewoon bestellen. Als je polsmaat kleiner is dan 16 centimeter, of juist groter dan 17 centimeter, neem dan even contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Ik neem dan even een duik in mijn atelier om te kijken of ik alle lederen koorden nog op voorraad heb. Dat is het voordeel dat ik alle armbanden zelf maak, maatwerk is meestal geen probleem!

 

Ook belangrijk om nog even te vermelden is dat er in de shop armbanden met zowel een magneetsluiting als karabijnsluiting staan. De laatst genoemde heeft als voordeel dat de sluiting werkt met een verlengketting, en daardoor is deze voor meerdere polsmaten geschikt. Ook ideaal als je een armband cadeau wilt geven, maar niet weet wat haar polsmaat is.  

 

Denk je nu, Marij, ik heb helemaal geen flexibel meet lint? Neem dan een lintje, draai dit om je pols. Leg dit lintje daarna langs een liniaal en meet het aantal centimeters af.

 

 

Wil je meer lezen over de verschillende sluitingen die ik gebruik in de shop? Lees dan vooral even verder in het blogpost over armbandinsluitingen.

 


Liefs Marij 

 

 

Een ruime keuze in leren dames armbanden, zogenoemde wikkelarmband of wrap armband, vind je online bij Handmade by Sjiek

 

  |  

Meer posts

Laat hier je reactie achter

Alle blog opmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd