Make a Memory herinneringssieraden, het ontstaan van deze gedenksieraden en my story

herinneringssieraden, handgemaakt, voor sterrenkindjes vind je bij handmade by sjiek, exclusief ontworpen voor make a memory


Make a Memory herinneringssieraden, het ontstaan van deze gedenksieraden en my story

04.12.2019


Een blog schrijven over de sieraden-lijn die ik samen met Make a Memory heb mogen ontwerpen. Een blog waarbij ik het lastig vind om de woorden op papier te zetten, iets wat me normaal niet zoveel moeite kost. Woorden, zinnen, emoties en gedachten die over elkaar heen tuimelen in mijn hoofd. Mijn hoofd wat nog steeds moeite heeft om dingen te onthouden en met prikkel-verwerking, ik hou het nog even op alles wat we mee hebben gemaakt, twee narcose in een korte tijd en alle hormonen. De mist in mijn hoofd zal wel weer een keer weg trekken. Maar tot die tijd werk ik gewoon met to-do-lijstjes (of zoals ik van mijn coach geleerd heb, juist not-to-do of ik-mag-lijstjes ipv ik-moet-lijstjes..) Maar even terug naar de reden van deze blog.


Herinneringssieraden voor papa's en mama's van overleden kinderen

Elk jaar, de tweede zondag van december, is het wereldlichtjes dag. Misschien heb je al vaker van deze dag gehoord, en misschien is deze dag nog geheel onbekend voor je. Wereldlichtjes dag is een dag waarop we samen, met z’n alle, eren en herdenken we alle overleden kinderen. Op deze dag wordt er wereldwijd om 19.00u kaarsjes gebrand. Het idee is dat, omdat iedereen in andere tijdzones leeft, dat er elk uur, op die dag, kaarsjes branden. Waarom ik deze dag ook aanhaal is omdat op deze dag de vernieuwde website van troost.nl gelanceerd is. Deze site, troost.nl, is een onderdeel van stichting Make a Memory. En laat ik hier de link weer even kunnen leggen met de sieraden waar ik het eerder over had. De sieraden-lijn die we samen opgezet hebben kun je vinden op troost.nl, en ook in de webshop van Handmade by Sjiek.

 

Handgemaakt herinneringssieraad voor overleden kinderen bij Handmade by Sjiek!

 


Make a Memory

Allerlei gevoelens komen voorbij. Mooie gevoelens van trots en dankbaarheid, omdat ik dit deze herinneringssieraden heb mogen ontwerpen in samenwerking met stichting Make a Memory, en dat ik deze nu mag maken. Als troost voor andere sterrenouders die dit verdriet mee maken. Maar ook er zijn ook andere gevoelens, verdriet. Dit alles is dankzij, voor en met onze Daan☆. Daan is geboren met 24 weken en 2 dagen zwangerschap en is na 2 weken sterk zijn en vechten helaas toch overleden. Na het overlijden is de fotograaf van Make a Memory foto's komen maken. Nadat we deze prachtige foto's hebben ontvangen stuurde ik een mailtje met de intentie om de fotograaf van Make a Memory te bedanken. Te bedanken voor de mooie en zo dierbare en waardevolle foto’s die we hebben van onze Daan☆. En van ons drietjes. De enige foto’s die we hebben van Daan☆ zonder alle slangetjes en zijn beademingsapparatuur. Waarop we hem echt kunnen vasthouden en knuffelen. Foto’s met ons drietjes. Van ons gezinnetje. Wat er door de geboorte van Daan☆ wel is, maar niet zichtbaar compleet is. Zo waardevol en zo dierbaar deze foto’s.

Ook mailde ik om aan te geven dat het moment dat de fotograaf hier was heel prettig was. En dat ik graag iets voor hun terug zou willen doen, iets vanuit Handmade by Sjiek en met een armband. Concrete plannen had ik nog niet. Daarop werd ik uitgenodigd op kantoor en had ik samen met Rian een mooi gesprek. Vanuit hier is de sieradenlijn ontstaan. Ben je nieuwsgierig geworden? Check hier de sieradenVoor altijd dichtbij. Ik draag je bij me. 

Voor mezelf wilde ik een herinneringssieraad ontwerpen. Een neutrale, basic armband die altijd overal bij te dragen was én makkelijk te combineren was, want jullie weten dat ik van een happy armcandy hou. Langzaamaan ontstond er in mijn breintje een idee, nu nog op zoek naar de juiste materialen om de armband ook daadwerkelijk te maken. Dat lukte. Maar ook aan de mannen mochten we denken. Ook hier is een mooi basic armband ontstaan. Vanuit onze brain sessies ontstond het idee om niet alleen een herinneringssieraad voor mama’s en papa’s te maken, maar ook om een armbanden set te maken, waarbij er een armband voor mama is en een armband voor je (overleden) kindje. Nog meer connectie, nog meer verbinding, nog meer samen. Een tastbare herinnering. Ik draag je bij me, voor altijd. ♡


Handgemaakt herinneringssieraad voor overleden kinderen bij Handmade by Sjiek!

 

een stoere leren armband als herinneringssieraad voor vaders die een kindje verloren zijn

 


Liefs Marij 

 

  |  

Meer posts

Laat hier je reactie achter

Alle blog opmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd