#Marchmeetthemaker. Lees je mee?

het creatieve gezicht achter de sieradenshop handmade by sjiek

#Marchmeetthemaker bij Handmade by Sjiek!

 

Een kijkje achter de schermen bij Handmade by Sjiek!

In maart staat Instagram in het teken van de bekende hashtags #marchmeetthemaker van Joanne Hawker. En ik doe mee! Een kijkje achter de schermen geef ik je met deze instachallenge, en dat doe ik door gebruik te maken van de prompts die voorbij komen. Op die manier krijg je een kijkje achter de schermen en leer je mij, Marij, het gezicht achter Handmade by Sjiek beter kennen. Want ik ben het gezicht achter Handmade by Sjiek, maar tevens ook de enige werknemer in het bedrijf. Dus van de directie tot de telefoniste, tot schoonmaakster en het creatieve brein en degene die alle items maakt. Fotografie en het schrijven van teksten behoren ook nog tot de functieomschrijving. Iets wat ik soms een beetje jammer vind, maar er ook zeker bij hoort is de boekhouding. Poh, en dan vergeet ik vast nog heel veel dingen. Maar dit alles zorgt er wel voor dat het een lekker veelzijdige job is waar ik me zeker niet in ga vervelen.


Hi! Its me!

Zoals je hebt kunnen zien ben ik dit blog direct begonnen met een foto van mijn snoet, zodat je er ook meteen een beeld bij mij hebt. En dan uiteraard een foto waar ik ook hard aan het werk ben. Op deze foto zie je me aan de gang met het maken van een herinneringssieraad voor ouders waarvan de kinderen overleden zijn. Deze maak ik met trots en heel veel liefde, je leest er meer over in het blog over het ontstaan van de herinneringssieraden.

Maar je ziet, als ik eenmaal aan het typen ben, heb ik zo een heel verhaal staan 😉 Dus even terug naar wat ik je wilde vertellen, ik ging namelijk even een aantal feitjes over mij op een rijtje zetten,

• creatief bezig zijn, love it! Al sinds ik me kan heugen vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Al jaren lang kan ik dit kwijt in mijn eigen bedrijf, en wat vind ik het nog steeds elke dag een feestje. Onlangs ben ik ook begonnen met waterverven, via Studio Cremers, hoe tof! Ik had nooit gedacht dat dit aan mij besteed zou zijn, maar toch. Lekker ontspannend.
• In Juni ’19 ben ik mama geworden van Daan✨, en in november ’20 ben ik mama mogen worden van onze tweede zoon, Teun.
• mijn all time favorite color is groen,
• sushi, hier kan ik enorm van genieten,
• ik draag bijna nooit lippenstift,
• quad rijden vind ik erg tof,
• kaartjes sturen vind ik heel erg leuk en dit ook nog regelmatig doe. Om iemand even extra te bedanken, of gewoon om ben Hoi te zeggen.
• En mijn grote droom is om ooit nog eens een vakantie te mogen doorbrengen in een Volkswagen busje. Lijkt me zo tof!
  

 dames armbanden gemaakt van leer shop je bij handmade by sjiek


Gecontroleerde chaos..

Je las hierboven al bij de weetjes dat ik graag creatief bezig ben. Het proces wat vooraf gaat aan het daadwerkelijk maken van een armband, ik kan daar oprecht van genieten! Het uitzoeken van kleuren leer, het bij elkaar laten matchen, de juiste diktes bij elkaar zoeken, wel of geen bedeltjes aan de armband, alles om een uniek item neer te zetten. Het hele proces, love it! Op zulke momenten is het wel een (soort van) gecontroleerde chaos op mijn werktafel, maar ook dat is zo weer opgelost en even later is daar niks meer van te zien. De laatste items die ik gemaakt hebt vind je onder de categorie "nieuw"

 

sieraden giftsets, ideale brievenbus cadeau voor een vriendin bij handmade by sjiek

 

Time is flying!

Een van de dingen die ik soms wel te kort kom is, tijd. Dit is tevens de derde prompt van #marchmeetthemaker. In het social media bericht over deze dag schreef ik met het hoofdletters, TIJD. Want ik heb nog steeds het idee dat de tijd blijft vliegen, maar volgens mij heb ik dit altijd wel gehad. Wat ik steeds meer probeer is “minder moeten”. Geen eindelange to do lijstjes van wat nog allemaal “moet”, maar meer noodzaak en bijzaak van elkaar filteren en daarmee aan de slag. En uiteraard leuke dingen doen! Lang leve de planner van Structuur Junkie Cynthia en de Not to do list van Mariko van Sell Your Stuff Online. Beide brengen me hier rust bij, alles fijn overzichtelijk en inzichtelijk houden. Oké, klinkt heel leuk hé, maar ik moet wel eerlijk bekennen dat het echt niet elke dag zo gaat hoor haha. Soms loopt het gewoon even anders, of krijg ik ineens een energie-boost en zin om bijvoorbeeld de boekhouding te gaan doen (oké, eerlijk is eerlijk, dat is niet super vaak, maar stel je voor dat 😉) maar het geeft me vooral zakelijk gezien veel meer rust, meer planning en meer overzicht. Thats it. En jij, heb jij misschien nog tips voor mij? Hoor het graag! 🙌

 sieraden giftsets, ideale brievenbuscadeau voor een vriendin bij handmade by sjiek

 

Trots ben ik op...

Een andere prompt was ook waar je blij van werd – en stiekem ook wel een beetje trots – dat ik zoveel mensen enthousiast krijg om de sieraden van mij, Handmade by Sjiek te dragen, of het nu stoere wikkels zijn of een mix and match set waar kralen en leer bij elkaar zitten, of juist een minimalistische armband, alles kan en alles mag. Maak de happy armcandy die jij fijn vindt om te dragen. En wil je nu op de hoogte blijven van alles, join the club! Word nu Member van Sjiek!

 

  |  

Meer posts

Laat hier je reactie achter

Alle blog opmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd