Welke sluiting heeft jouw voorkeur?

armbanden voor dames shop je online bij handmade by sjiek

Alles begint met het creatieve proces, love it!

Zoals je wellicht hebt gezien staat er in de shop staat een ruim assortiment aan armbanden. De meeste armbanden worden door mij, Marij, handgemaakt. Dit geldt dus ook voor de leren (wikkel)armbanden, deze worden van begin tot einde door mij gemaakt. Het creatief bezig zijn, het gehele proces, voordat er een mooie en unieke armband ontstaat, daar kan ik volop van genieten. Soms verloopt dit proces ook in een lekkere gecontroleerde chaos, want je kunt je voorstellen: meer dan 100 verschillende lederen koorden om uit te kiezen en ga dan maar eens op zoek om DE juiste combinatie te vinden. Zie jij mij al zitten aan tafel tussen alle gekleurde lederen koorden? 

Vaak heb ik wel een bepaald beeld in mijn hoofd van het eindresultaat voordat ik begin, maar dat wil niet zeggen dat dit er ook altijd er zo uit komt rollen.
Het is een proces waarbij je koorden langs elkaar houdt. Een leer koord afrollen, bij de eerste selectie houden, is het niks? Dan weer door naar een volgende, en zo liggen er na een tijdje soms best wat rolletjes leer voor me op de tafel. En daarbij, de ene kleur zwart is de andere niet. Het ene koord heeft net een werkje erin zitten, het andere heeft een meer vintage look, en nog een ander koord is 3 millimeter en past daardoor beter dan het koord van 5 millimeter. Geen probleem, ik hou ervan!

dames sieraden, gemaakt van leer, ook wel bekend als wikkelarmband en wrap armband vind je bij handmade by sjiek - gestapelde foto blog

 

Een magneetsluiting of juist een karabijnsluiting? 

En dan komt de volgende vraag, welke sluiting ga ik de leren (wikkel)armband bevestigen? Bij verschillende soorten armbanden horen natuurlijk ook verschillende soorten sluitingen. Over het algemeen werk met twee verschillende slotjes, namelijk een magneetsluiting en een karabijn sluiting met een verlengketting. In de praktijk merk ik dat beide sluitingen zeer geliefd zijn bij jullie. Zowel aan de bestellingen als aan de gesprekken die ik hierover mag voeren. Er is een groep vrouwen wat kies voor de magneetsluiting, dit omdat het lekker praktisch is, en de andere groep dames kiest heel bewust kiest voor een karabijn sluiting met verlengketting. Hieronder zal ik even de voor- en nadelen heel overzichtelijk voor je op een rij zetten. 

 

De voordelen van een armband met een karabijnsluiting met verlengketting.

  • Het voordeel van de armband die sluit met een karabijnsluiting en verlengketting (oftewel stel-ketting) is dat de armband op meerdere afstanden te sluiten is, en dus vrijwel iedereen past.
  • Ideaal als jezelf twijfelt over je maat of als je iemand een armband cadeau wilt geven!
  • Ook hoor ik vaak terug dat vrouwen het prettig vinden om de armband in de zomer wat losser te kunnen dragen ivm de warmte.
  • Een ander voordeel van deze sluiting is dat de kans op verlies nihil is doordat de karabijn zich vast haakt in de verlengketting. Iets wat ik vaker hoor is dat mensen toch sterke voorkeur hebben voor een magneetsluiting is omdat ze bang zijn dat ze een armband niet zelfstandig om krijgen. 

En wist je dat het eigenlijk heel makkelijk is om deze armband bij jezelf om te doen? Ik ga het je showen! Lees je mee? Een heel makkelijk foefje hebben hoe je deze armbanden toch snel én makkelijk bij jezelf kunt omdoen


 wikkelarmband met sluiting, lees je mee op mijn blog over dames sieraden bij handmade by sjiek!

 

De voordelen van een armband met een magneetsluiting. 

En dan hebben we natuurlijk de (wikkel)armbanden die sluiten met een magneetsluiting. De zoektocht naar de juiste sluitingen, die ook krachtig genoeg zijn om je leren wikkel te dragen, was me er eentje. Inmiddels is deze zoektocht al enige tijd ges ik kan vertellen dat ie geslaagd is! Fijne, sterke magneetsluitingen die goed blijven zitten en dus krachtig genoeg zijn.

  • Fijne, sterke magneetsluiting die zorgt dat je je leren wikkel kunt dragen.  
  • Je hebt je armband snel om je pols, dus je bent zo ready to go. 

  wikkelarmband met magneetsluiting, lees je mee op mijn blog over dames sieraden bij handmade by sjiek!

 

Heb je nog een vraag, of wil je meer weten? Ik help je graag! Stuur me dan gerust een mailtje (info@handmadebysjiek.nl) of laat hieronder even een berichtje achter. 


Liefs Marij

 

 


blijf op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van sieraden en tassen bij handmade by sjiek


  |  

Meer posts

Laat hier je reactie achter

Alle blog opmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd