Sluitingen van de leren armbanden


Sluitingen van de leren armbanden

wikkelarmbanden met magneetsluiting of karabijnsluiting shop je bij handmade by sjiek!


Alles begint met het creatieve proces, love it!

Zoals je wellicht hebt gezien staat er in de shop staat een ruim assortiment aan armbanden. De meeste armbanden worden door mij, Marij, handgemaakt. Ook de leren (wikkel)armbanden worden van het begin tot het einde door mij gemaakt. Het creatief bezig zijn, het gehele proces, voordat er een mooie en unieke armband ontstaat, daar kan ik volop van genieten. Soms verloopt dit proces ook in een lekkere gecontroleerde chaos, want je kunt je voorstellen: meer dan 100 verschillende lederen koorden om uit te kiezen en ga dan maar eens op zoek om DE juiste combinatie bij elkaar te vinden.

Vaak heb ik wel een bepaald beeld in mijn hoofd voordat ik begin, van het eindresultaat, maar het wil niet zeggen dat dit ook altijd er zo uit komt rollen.
Het is een proces waarbij je koorden langs elkaar houdt. Een leer koord afrollen, bij de eerste selectie houden, is het niks? Dan weer door naar een volgende, en zo liggen er na een tijdje soms best wat rolletjes leer voor me op de tafel. En daarbij, de ene kleur zwart is de andere niet. Het ene koord heeft net een werkje erin zitten, het andere heeft een meer vintage look, en nog een ander koord is 3 millimeter en past daardoor beter dan het koord van 5 millimeter. Geen probleem, ik hou ervan!

Een magneetsluiting of juist een karabijnsluiting? 

Bij verschillende soorten armbanden horen natuurlijk ook verschillende soorten sluitingen. Ik werk over het algemeen met twee verschillende sluitingen, namelijk magneetsluiting en een karabijn sluiting met verlengketting. In de praktijk merk ik namelijk dat beide sluitingen zeer geliefd zijn bij jullie.

 

- Karabijnsluiting met verlengketting

Het voordeel van de armband die sluit met een karabijnsluiting en verlengketting (oftewel stel-ketting) is dat de armbanden op meerdere afstanden te sluiten is, en dus vrijwel iedereen past. Ideaal als jezelf twijfelt over je maat of als je iemand wilt verassen met een armband. Ook kun je er voor kiezen om de armband tijdens de zomer wat losser te dragen dan dat je bijvoorbeeld in de winter prettig vind.

Een ander voordeel van deze sluiting is dat de kans op verlies nihil is doordat de karabijn zich vast haakt in de verlengketting. Iets wat ik vaker hoor is dat mensen toch sterke voorkeur hebben voor een magneetsluiting is omdat ze bang zijn dat ze een armband niet zelfstandig om krijgen.
Laat ik nu eens een heel makkelijk foefje hebben hoe je deze armbanden toch snel én makkelijk bij jezelf kunt omdoen. In het begin is het natuurlijk even een keer uitproberen, maar zodra je de handigheid te pakken hebt is het zo gefikst! Veel mensen reageren enthousiast als ik heb laten zien hoe dit werkt en willen het daarna ook zelf testen, met een positief resultaat! Top! karabijn sluiting bij een wikkelarmband bij handmade by sjiek

 


- Magneetsluiting

En dan hebben we natuurlijk de (wikkel)armbanden die sluiten met een magneet. In de jaren dat ik Handmade by Sjiek draai heb ik een hele zoektocht gehad naar de juiste magneetsluitingen, want ik durf wel eerlijk te vertellen dat mijn ervaring is dat hier echt heel veel kwaliteitsverschil in zit, en dan met name bij de sluitingen voor een grotere of grovere wikkelarmbanden. Bij zulke wikkelarmbanden komt er natuurlijk ook wel wat meer spanning op een magneetsluiting te staan bij je dagelijkse routines, en dat is helemaal niet erg, maar daarvoor heb je gewoon een krachtige sluiting nodig. Maar ik geef niet snel op, en ik kan je vertellen dat het gelukt is! Fijne, sterke magneetsluitingen die goed blijven zitten en dus krachtig genoeg zijn.
Een voordeel van de magneetsluitingen is natuurlijk dat je ze snel omhebt en ready to go bent.


 leren wikkel armband met magneetsluiting bij handmade by sjiek
Dit waren even in het kort de sluitingen die ik bij Handmade by Sjiek gebruik in een hele korte samenvatting. Heb je nog vragen, of wil je meer weten? Stuur me dan gerust een mailtje (info@handmadebysjiek.nl).

 

Let's rock this day!Liefs Marij
Inschrijven member van sjiek

Meer berichten

0 opmerkingen

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd