Stichting het Sterrenboekje


Stichting het Sterrenboekje

20.02.2020

armbandjes voor het sterrenboekje, gemaakt door handmade by sjiekDeze ontzettend mooie, warme en liefdevolle stichting is opgezet door Carina. Het idee van Stichting het Sterrenboekje is ontstaan toen Carina en Steef afscheid hebben moeten nemen van hun mooie zoontje Noah*, en daarna in gesprek kwamen met lotgenoten. In de praktijk merkte deze lotgenoten namelijk dat de geboortedag van sterrenkindjes op den duur vaker vergeten worden. Zoals ze zelf als voorbeeld geven, er komen geen herinnering via de welbekende Social Media kanalen, en er is vaak geen plekje op de welbekende verjaardagskalenders die mensen thuis hebben hangen. En dat is zo jammer! Ook de jaardagen van onze sterren zijn ook o zo belangrijk. Een moment om stil te staan bij je lieve sterrenkindje wat helaas niet meer bij je mag zijn. 


Wat is dat nu, Stichting het Sterrenboekje?

Mocht je nog niet bekend zijn met deze stichting, ik zal even kort en bondig proberen uit te leggen wat het eigenlijk is. Stichting het Sterrenboekje is voor ouders die hun kindje verloren zijn, tijdens de zwangerschap (tussen de 15 en 42 weken) en als je kindje geleefd heeft, maar overleden is (tot en met 12 jaar). Je kunt je inschrijven op www.carinakramer.nl, en dan komt je kindje op de Sterrenkalender erbij te staan. Maar dit niet alleen, je ontvangt dan namelijk ook op de geboortedag van je kindje een liefdevolle attentie. Om stil te staan bij deze bijzondere dag. Een pakketje dat met heel veel liefde is samengesteld. Vanuit Carina, maar ook vanuit alle mensen die er verder aan mee werken door middel van donaties en het beschikbaar stellen van items. 

De laatste tijd is er lekker veel aandacht geweest voor Stichting het Sterrenboekje (en terecht!) Het magazine Linda heeft er een mooi artikel over gepubliceerd. Vanuit dit artikel, en na een bezoekje aan haar instagram (en de site om de inschrijving te kunnen doen) heb ik onze Daan* eigenlijk direct ingeschreven.  Ik werd meteen gegrepen door het verhaal van Carina, wat in veel opzichten veel overeenkomsten kent met ons eigen verhaal. Ik vind het mooi om te zien wat ze neer zet uit liefde voor Noah*. 


Handmade by Sjiek gaat helpen!

Omdat ik het zo'n mooi, warm en liefdevol idee vind heb ik contact gezocht met Carina, omdat ik graag wilde helpen als dit mogelijk was. En dat was zeker mogelijk! Ik ben gaan helpen in de vorm van het doneren van items die meegestuurd worden met de pakketjes. Je snapt natuurlijk dat ik hier niet teveel over ga verklappen, op die manier blijft het voor alle sterrenouders nog een verassing wat er in de attentie zit. 

Ik volg Carina en haar liefdevol initiatief al geruime tijd via Instagram (volg je haar nog niet? Zeker doen, wat een topper!), en daardoor weet ik ook dat er veel meer bij komt kijken dan het "alleen maar" versturen van items. Er worden uiteraard ook kosten gemaakt, denk hierbij aan zoiets "simpels" als verzendkosten. Daarom heb ik besloten om meer te willen doen, meer dan alleen het sturen van items. Om zo Carina te ondersteunen. En samen met jou gaat dat zeker lukken.  Om deze bijdrage te kunnen leveren heb ik een aantal armbanden geselecteerd, en van elke armband gaat gewoon 20% per verkocht item naar het Sterrenboekje. 


zwarte wikkel armband met ster bedel voor stichting het sterrenboekje oker wikkelarmband van leer met ster bedel voor stichting het sterrenboekje


 

Wil je meer weten of lezen over het verhaal achter Stichting het Sterrenboekje of Carina en Steef? Check dan https://www.carinakramer.nl/


Let's rock this day!Liefs Marij
inschrijven nieuwsbrief handmade by sjiek

 

 

Let's rock this day!Liefs Marij

Meer berichten

0 opmerkingen

Laat een reactie achter

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd